Punguta co doi Bani

Dit Roemeense sprookje is oorspronkelijk geschreven door de Roemeense schrijver Ion Creangă (geboren als: Ion Ştefănescu 1837-1889). Een bijzondere schrijver die meerdere Roemeense klassiekers op zijn naam heeft staan. Hij startte als diaken maar werd daarna leraar en schrijver van vele schoolboeken. Ensemble Batuta heeft één sprookje van de hand van deze meester gekozen en daar een muzikale bewerking op gemaakt.

Punguta cu doi bani is een sprookje over de haan Cocos. Een haan die zijn baas een plezier wil doen en zich met hart en ziel in een avontuur stort. Ook al lijkt hem alles tegen te zitten, Cocos laat het niet op zich zitten. Lukt het de haan om zijn baasje Mosu blij te maken? Welke avonturen beleeft Cocos en welke mensen komen er op zijn pad?

Via het sprookje leren we de kinderen verschillende instrumenten kennen, laten we verschillende mogelijkheden van de instrumenten horen en nemen we de kinderen mee in het plezier van het live en vooral samen musiceren. De kinderen leren muziek kennen uit de Balkan/Oosteuropa. Daarnaast draagt het verhaal een overduidelijke boodschap uit. De leden van Batuta voeren dit educatieve kinderconcert al spelend en acterend uit. Zo worden de kinderen meegenomen in het verhaal en in de emoties die geuit worden via de muziek.

Punguta cu doi bani is op maat gemaakt voor kinderen van groep 1 t/m 5 van de bassischool. Het programma duurt ongeveer 30  minuten. De kinderen worden actief bij het verhaal betrokken. Om het concert nog meer educatieve kracht te geven, biedt Batuta bij boeking een pakket met enkele digibordlessen aan. De lessen kosten nauwelijks voorbereidingstijd en passen dus in het drukke programma van iedere groep. Het pakket voor Punguta cu doi bani bestaat uit kleurplaten, voor iedere klas (groep 1 t/m 5) een op die specifieke groep gerichte voorbereidende les en een afsluitende les. Binnen deze lessen wordt er aandacht besteed aan het verhaal, de Roemeense cultuur, de Roemeense taal en uiteraard: muziek. Tevens sluiten de lessen aan bij de SLO doelen voor ieder specifiek leerjaar.

Het lespakket is voor Batuta ontwikkeld door Muziekpraktijk Avenis. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of Batuta boeken? Neem dan contact met ons op via: info@batuta.nl

 Logo abstract klein met volledige naam  Logo Avenis met tekst