Een concert van Batuta is een feest. Ditmaal zelfs dubbel! Een van de Batuta leden is jarig en jullie zijn allemaal uitgenodigd! Feest op het plein is een speels concert, gericht op kinderen van groep 5 t/m 8 op de basisschool.

We vieren het feest samen in Roemeense stijl. Hoe vieren de Roemenen feest? Wat vinden zij belangrijk?
Maar…. Er gaat ook wat mis… Wil je zien wat? En gezellig samen met Batuta feesten? Kom dan kijken naar Feest op het plein!

Feest op het plein is een op maat gemaakt concert/programma, voor de kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool. Het programma duurt ongeveer 30 minuten en de kinderen (en leerkrachten) worden actief bij het verhaal betrokken

Via dit verhaal leren we de kinderen verschillende instrumenten kennen, laten we verschillende mogelijkheden van de instrumenten horen en nemen we de kinderen mee in het plezier van het live en vooral samen musiceren. De kinderen leren muziek kennen uit de Balkan/Oost-Europa. Daarnaast draagt het verhaal een overduidelijke boodschap uit. De leden van Batuta voeren dit educatieve kinderconcert al spelend en acterend uit. Zo worden de kinderen meegenomen in het verhaal en in de emoties die geuit worden via de muziek.

Feest op het plein is op maat gemaakt voor de bovenbouw van de bassischool. Om het concert nog meer educatieve kracht te geven, biedt Batuta bij boeking een pakket met enkele digibordlessen aan. De lessen kosten nauwelijks voorbereidingstijd en passen dus in het drukke programma van iedere groep. Het pakket voor Punguta cu doi bani bestaat uit kleurplaten, voor iedere klas (groep 5 t/m 8) een op die specifieke groep gerichte voorbereidende les en een afsluitende les. Binnen deze lessen wordt er aandacht besteed aan het verhaal, de Roemeense cultuur, de Roemeense taal en uiteraard: muziek. Tevens sluiten de lessen aan bij de SLO doelen voor ieder specifiek leerjaar.

Het lespakket is voor Batuta ontwikkeld door Muziekpraktijk Avenis. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of Batuta boeken? Neem dan contact met ons op via: info@batuta.nl

 Logo abstract klein met volledige naam  Logo Avenis met tekst